Tapahtumasta

04-diashow

Tiedote maaliskuu 2022

Meditaatioita poikkeuksellisina aikoina

Pitkä koronapandemia ja maailmantilanteen epävakaus ovat pakottaneet meitä sopeutumaan uudenlaisiin tilanteisiin ja tapoihin toimia. Yllättäen on vastaan tullut monenlaisia haasteita. Monille pandemia-ajan eristytyneisyys on vähentänyt kontakteja ja tuonut jopa yksinäisyyttä. Mukaan on nyt myös tullut lisää valppaana oloa ja varautumista maailmanpolitiikan myllerysten ajan alettua. Arkielämään on  tullut monenlaisia haasteita, huolia ja epävarmuutta. Joillekin elämän tempo on hidastunut ja rauhoittunut, joidenkin elämään taas on tullut ennennäkemätöntä stressiä, vastuuta ja suruakin.

Tällaisina aikoina on ensiarvoisen tärkeää suunnata myös huomio omien sisäisten voimavarojen vahvistamiseen.

Suomi Meditoi -tempauksella haluamme olla mukana tukemassa suomalaisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia koronapandemian, yhteiskunnan muutosten, sekä ihmisen omien henkilökohtaisten kriisien tai stressin aiheuttamien haasteiden aikana.

Terveyttä ja hyvinvointia meditaatiosta

Suomi Meditoi -tempauksessa käytetään helppoa Sahaja jooga -meditaatiotekniikkaa, jonka avulla voidaan lisätä mielenrauhaa, tasapainoa ja arjessa jaksamista. Meditaatio tuo meidät nykyhetken tilaan, jossa ajatustoiminta rauhoittuu ja hermoston tila tasapainottuu. Myös sisäinen turvallisuudentunne vahvistuu. Jo lyhytkin meditaatiohetki saa päivän sujumaan paremmin.

Meditaatiolla on tutkitusti monia terveyttä edistäviä vaikutuksia, se mm. laskee verenpainetta ja vähentää stressiä. Aivojen liikakuormituksen vähetessä tarkkavaisuus ja muisti paranevat. Tutkimusten mukaan myös monet krooniset sairaudet, esim. astma ja verenpainetauti voivat helpottua.

Keväällä 2022 meditoidaan jälleen netissä

Voit osallistua Suomi Meditoi Pysy kotona -tempauksen useiden eri jatkokurssien meditaatioihin  jos olet jo kokeillut Sahaja Yoga  -meditaatiotekniikkaa ja se on sinulle tuttua.

Jos meditaatio ei ole vielä sinulle tuttua voit käydä täällä kokeilemassa alkeismeditaatioita ja sitten ilmoittautua jatkokurssille.

Suomi Meditoi meditaatiokurseilla voit seurata kotoa käsin ohjattuja ilmaisia, nettimeditaatioita. Kurssin tarkemmat alkamisajankohdat löydät sivuston etusivulta.  Nettimeditaatiot nauhoitetaan, joten niitä voi katsoa myös lähetyksen jälkeen arkistosivultamme.

Kaikki, jotka ovat meditoineet voivat ilmoittautua mukaan täältä. Tapahtuman aikana osallistujan tarvitsee vain istua mukavasti ja seurata ohjaajan opastusta.

Tapahtumassa voi meditoida kotona käyttäen joko tietokonetta, älypuhelinta tai tablettia.

Osallistuminen on ilmaista eikä velvoita ilmoittautuneita mihinkään. Sähköpostilistalle voi aina ilmoittautua tai halutessaan poistua sieltä lähettämällä sähköpostin meille osoitteeseen suomimeditoi@gmail.com. Ilmoitamme sitä kautta milloin taas pääsee mukaan uusiin nettimeditaatioihin.

Suomi Meditoi maanlaajuisesti vuonna 2017  juhlistaessaan satavuotiasta Suomea sekä vuosina 2020 ja 2021 koronapandemian aikana. Nyt jatkamme jälleen huhtikuusta 2022 alkaen. Tule sinäkin mukaan etsimään tasapainoa maailman myrskyistä huolimatta!

Linkkejä:

Lisätietoja myös sähköpostitse:
suomimeditoi[at]gmail.com

Suomi Meditoi 2022

Sahaja Yogan tuki ry, Helsinki