Tapahtumasta

04-diashow

Tiedote maaliskuu 2021

Meditaatioita poikkeustilan aikana

Pitkä koronapandemia on pakottanut yhteiskunnan sopeutumaan uusiin toimintatapoihin. Yllättäen on tullut aika olla tarkkana, välttää ylimääräisiä kontakteja ja pysähtyä. Arkielämään on  tullut monenlaisia haasteita, huolia ja epävarmuutta. Joillekin elämän tempo on hidastunut ja rauhoittunut, joidenkin elämään taas on tullut ennennäkemätöntä stressiä, vastuuta ja suruakin.

Tällaisina aikoina on tärkeää suunnata myös huomio omien sisäisten voimavarojen vahvistamiseen.

Suomi Meditoi -tempauksella haluamme olla mukana tukemassa suomalaisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia koronapandemian aiheuttamien poikkeustilanteiden aikana.

Terveyttä ja hyvinvointia meditaatiosta

Suomi Meditoi -tempauksessa käytetään helppoa Sahaja jooga -meditaatiotekniikkaa, jonka avulla voidaan lisätä mielenrauhaa, tasapainoa ja arjessa jaksamista. Meditaatio tuo meidät nykyhetken tilaan, jossa ajatustoiminta rauhoittuu ja hermoston tila tasapainottuu. Myös sisäinen turvallisuudentunne vahvistuu. Jo lyhytkin meditaatiohetki saa päivän sujumaan paremmin.

Meditaatiolla on tutkitusti monia terveyttä edistäviä vaikutuksia, se mm. laskee verenpainetta ja vähentää stressiä. Aivojen liikakuormituksen vähetessä tarkkavaisuus ja muisti paranevat. Tutkimusten mukaan myös monet krooniset sairaudet, esim. astma ja verenpainetauti voivat helpottua.

Kesällä 2021 meditoidaan jälleen netissä

Voit osallistua Suomi Meditoi Pysy kotona -tempauksen tulevan kesän 2021 jatkokurssiin  jos olet jo kokeillut Sahaja Yoga  -meditaatiotekniikkaa ja se on sinulle tuttua.

Kesäkurssilla voit jälleen seurata kotoa käsin ohjattuja ilmaisia, noin puolen tunnin nettimeditaatioita. Kurssin tarkempi alkamisajankohta on vielä suunnitteluvaiheessa, mutta mukaan voi ilmoittautua jo nyt. Kurssin online meditaatiot nauhoitetaan, joten niitä voi katsoa myös lähetyksen jälkeen.

Jos meditaatio ei ole vielä sinulle tuttua voit käydä täällä kokeilemassa alkeismeditaatioita ja sitten ilmoittautua jatkokurssille.

Kaikki, jotka ovat meditoineet voivat ilmoittautua mukaan täältä. Tapahtuman aikana osallistujan tarvitsee vain istua mukavasti ja seurata ohjaajan opastusta.

Tapahtumassa voi meditoida kotona käyttäen joko tietokonetta, älypuhelinta tai tablettia.

Maaliskuun viimeinen jatkokurssikerta oli 13.3.21. Osallistuminen on ilmaista eikä velvoita mihinkään.

Viimeksi Suomi Meditoi maanlaajuisesti vuonna 2017  juhlistaessaan satavuotiasta Suomea sekä vuosina 2020 ja 2021 koronapandemian aikana.

 

Linkkejä:

Lisätietoja myös sähköpostitse:
suomimeditoi[at]gmail.com

Suomi Meditoi 2020-2021 – Pysy kotona -tempaus

Sahaja Yogan tuki ry, Helsinki